Екскурзии на място

Екскурзия Москва и Санкт Петербург 8 дни/7 нощувки

Тръгване от: Москва на 01.01.2012
Маршрут: Москва - Санкт Петербург
Продължителност: 8 дни/7 нощувки
Цена: 484,00 eur
ПРОГРАМА

1 ДЕН
Отпътуване от България за Москва с полет от София, Варна или Бургас, в зависимост от желанието на клиентите и предлаганите към момента полети. Пристигане на летище Домодедово, Шереметево или Внуково в Москва.Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел 3 звезди, съгласно приложените варианти.
Свободно време, нощувка.
2 ДЕН
Закуска в ресторанта на хотела.
Панорамна обиколка на Москва
Акцентите по време на обиколката са Червеният площад, Кремъл, Катедралния собор „Василий Блажени”, Болшой театър, Белият дом, Воробевые горы, Московския държавен университет и др. Продължителност на екскурзията  -  4 часа.
В цената на екскурзията влиза транспорт, екскурзоводско обслужване на руски език.
Екскурзията започва от хотела и завършва до хотела. През останалата част на деня – свободно време.
Нощувка в хотела.
3 ДЕН
Закуска в ресторанта на хотела.
Свободно време. Възможност за екскурзия на място (срещу допълнително заплащане), например:
Посещение на Третяковската галерия
Държавната Третяковска галерия е най-известната в света съкровищница на  руското изящно изкуство. Историята и датира от 1856 година, когато московският търговец Павел Третяков закупува картини от свои съвременници -  художници на Русия с цел създаването на сбирка, която след това да прерастне в музей на националното изкуство. През 20-ти век галерията се разширява към северните съседни сгради, включвайки и църквата от 17-ти век „Св.Николай”. Колекцията съдържа повече от 130 000 единици, като се започне от "Теотокос" на Владимир и "Троица" на Андрей Рублев до монументалната "Композиция VІІ" от Василий Кандински и "Черният площад" на Казимир Малевич.
Продължителност на екскурзията  -  3 часа.
В цената на екскурзията е включен съпровод на екскурзовод с руски език и входни такси. До музея туристите се придвижват самостоятелно. Трансфер от хотела до Ленинградската гара. Нощен преход с влак  от Москва до Санкт Петербург.
4 ДЕН
Трансфер от гарата в Санкт Петербург до хотела, настаняване.
1. Панорамна обиколка на Санкт Петербург
Акцентите по време на обиколката са Невски проспект, Дворцовият площад, Стрелата на Василевския остров, Исакиевския площад, Църквата Смолни, крайцерът Аврора.
Продължителност на екскурзията  -  3 часа.
В цената на екскурзията влиза транспорт, екскурзоводско обслужване на руски език.
Екскурзията започва от хотела и завършва до хотела.

2. Посещение на Руския музей
Белоколонният Михайловски дворец е бил построен между 1819  и 1825 година за Великият принц Михаил, брат на императорите Александър І и Николай І. В края на 19-ти век дворецът е бил закупен от правителството, за да се превърне в Руски музей по инициатива на Александър ІІІ през 1898 г. В началото на 20-ти век към сградата е достроено ново крило, за да може да се побере разрастващата се колекция. Музеят е идеалното място, на което гостите на Санкт-Петербург могат да се запознаят с изкуството на Русия от 12-ти до средата на 20-ти век. Колекцията му може да се сравни единствено с тази на известната Третяковска галерия в Москва – тя наброява повече от 320 000 творби от средновековни икони до творби на именити художници от 20-ти век. Продължителност на екскурзията  -  2 часа.
В цената на екскурзията е включен съпровод на екскурзовод с руски език и входни такси. До музея туристите се придвижват самостоятелно.
През останалата част на деня – свободно време. Нощувка в хотела.
5 ДЕН
Закуска в ресторанта на хотела.
Посещение на Ермитажа
Ермитажът е най-голямата художествена галерия в Русия и сред най-големите и уважавани музеи в света. Основана е през 1764 год., когато Екатерина Велика купува 255 картини от германския град Берлин. Днес Ермитажът наброява над 2.7 млн. художествени предмета и артефакти от целия свят. Колекцията на Ермитажа включва творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, уникална сбирка на Рембранд и Рубенс, много френски импресионисти като Реноар, Сезан, Мане, Моне и Писаро.
Продължителност на екскурзията  -  3 часа.
В цената на екскурзията е включен съпровод на екскурзовод с руски език, входни такси. До сборния пункт в района на музея туристите се придвижват самостоятелно.
През останалата част на деня – свободно време. Нощувка в хотела.
6 ДЕН
Закуска в ресторанта на хотела
Възможност за екскурзия на място, например:
Екскурзия до Царское село (г.Пушкин)
Царское село е една от двете извънградски резиденции на царското семейство Романови. Наред с Петерхоф тази резиденция надминава по своето величие и пищност дори френския Версай. В Царское село ще откриете два огромни и великолепни дворци от 18-ти век, заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща архитектура. Екатерининския Дворец е несъмнено топ атракцията на Царское село, особено известна с Кехлибарената стая. Град Пушкин, заобикалящ величествените дворци на Царское село е едно от най-очарователните предградия на Санкт Петербург. В града има редица места, свързани с Александър Пушкин, в това число Музеят в бившия Имперски Лицей, където е учил поетът.
Продължителност на екскурзията  -  4 часа.
В цената на екскурзията влиза транспорт, съпровод на екскурзовод с руски език и входни такси. Екскурзията започва от хотела и завършва до хотела, в който са отседнали туристите. Трансфер от хотела за жп гара Санкт Петербург. Нощен преход за Москва.
7 ДЕН
Пристигане в Москва. Трансфер жп гара-хотел.Настаняване.
Закуска в ресторанта на хотела.
Московският Кремъл
От най-ранни времена Кремъл е служил като крепост, предназначена да брани града от неприятелски нападения. На територията на комплекса се намират редица културно-исторически паметници от национално и световно значение – храмове, музейни сбирки, административни сгради.
Тази екскурзия се предлага в два варианта: Първи вариантМосковският Кремъл с катедралите; Втори вариантМосковският Кремъл, катедралите и Оръжейната палата;
Продължителност на екскурзията – 3 и 4 часа съответно за двата варианта.
В цената на екскурзията е включен съпровод на екскурзовод на руски език и входни такси. Придвижването на туристите до сборния пункт е самостоятелно. 
През останалата част на деня – свободно време. Нощувка в хотела.
8 ДЕН
Закуска в ресторанта на хотела
Свободно време. Трансфер от хотела до съответното летище. Полет от Москва до София, Варна или Бургас.

ВАРИАНТИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ:
1. Москва:
Хотел „Вега”
Категория  -  3 звезди
Хотел „Космос”
Категория 3 звезди
Хотел "Турист"
Категория 3 звезди

2.Санкт Петербург:
Хотел  „Москва”
Категория - 3 звезди
Хотел „Санкт Петербург”
Категория  -  3 звезди
Хотел "Азимут"
Категория 3 звезди

Цени от:
Хотел мин 2 души мин 6 души мин 10 души
Космос 3* + Москва 3 * 765 587 518
Вега 3* + Санкт Петербург 3* 731 553 484
Турист 3* + Азимут 3* 731 553 484

Пакетната цена е на човек в евро при минимум 2/6/10 пълноплащащи и включва:
-
 3 нощувки със закуски на шведска маса в хотел 3 звезди в Москва;
- 2 нощувки със закуски на шведска маса в хотел 3 звезди в Санкт Петербург;
- 2 нощни прехода с влак в спален вагон по маршрута Санкт Петербург - Москва - Санкт Петербург;
- Трансфери  летище – хотел в Москва, хотел Москва – жп гара Москва; жп гара Санкт Петербург – хотел, хотел в Санкт Петербург – жп гара; жп гара Москва – хотел в Москва; хотел в Москва - летище;
- Билет за влак Москва – Санкт Петербург, Санкт Петербург - Москва;
- Екскурзии, посещение на музеи и забележителности, посочени в програмата (в програмата е включено Посещение на Кремъл вариант 1). В цената са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за музеите;
- Транспорт, съгласно програмата;
- Визова поддръжка за изготвяне на виза за Русия;
- Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща).

Пакетната цена не включва:
-
Самолетни билети София/Варна/Бургас – Москва с включени летищни такси. Моля обърнете се към нас за предоставяне на най-добра актуална цена.
- Самолетен билет Москва – София/Варна/Бургас с включени летищни такси;
- Консулска такса за полагане на виза за Русия - 69 лв. (за обикновена поръчка);
- Екскурзии на място по желание;
- Разходи от личен характер.
- Доплащане за екскурзовод с български език (по желание)

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1.Пакетната цена е калкулирана на базата на настаняване на легло в стандартна двойна стая. При желание за настаняване в единична стая или в стая по-висока категория пакетната цена се преизчислява на базата на действащите към момента на резервацията хотелски тарифи.
2.Цената подлежи на потвърждение и е валидна до изчерпване на местата на полета и/или хотела по съответната тарифа.
3.Фирмата си запазва правото да внася изменения в последователността на посещение на туристическите обекти или да ги заменя с равностойни, без това да оказва влияние върху пълния обем на предоставените услуги.
За да научите повече за тази програма или да направите запитване, моля не се колебайте да се свържете с нас:

052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64

info@allrussia.euКарта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com