Избери град

Углич

УТЛИЧ - част от "Золотое Кольцо"  

За хотели в този град

През 13-ти век Углич става столица на малко княжество. През 16-ти век след смъртта на Иван Грозни неговият по-млад син Дмитрий е изпратен в този град заедно с майка си. Седем години по-късно наследникът умира при неизяснени обстоятелства. Според официалната версия той е паднал върху нож в състояние на епилептичен припадък.Обаче, съгласно друга версия той е бил убит от съучастници на Борис Годунов /братовчед на тогавашния цар Фьодор, син на Иван Грозни/. По-късно се появяват няколко лъжеДимитровци, които се представят за чудодейно спасилият  се от смъртта наследник.


Известният производител на часовниците „Чайка”
със своя Музей и магазин се намира в Углич. Наред с това, могат да се купят като сувенири ръчно изработени кувертюри и уникални шахматни дъски, които се произвеждат само в Углич.


Угличкия Кремъл от 15-19ти век

Дворецът на Царевич Димитър е оцелял до наши дни и днес е превърнат в Музей. Това е рядък пример на архитектурата на Древна Рус в жилищното строителство. Църквата „Дмитрий на крови”, преднамерено  зографисана в преобладаващи червени тонове, била построена по нареждане на Петър Първи на мястото, където е бил убит Царевич Димитър. Църквата е забележителна със своя пищен декор, сини кубета с позлатени звезди и детайлните стенописи възпроизвеждащи трагичните събития. Особено внимание заслужава древната икона на Смоленската Дева Мария, датираща от 17-ти век. Наред с тази църква в Угличкия Кремъл има и храм от 18-ти век „Превъплъщението на Христа Спасителя”. Интересен факт е, че е покрит с огромен свод без никакви подпори.


Манастирът „Възкресение”

Построен през 17-ти век, а архитектурата му въплъщава идеята за Манастира-град. Най-интересния ансамбъл се състои от сгради, които са свързани помежду си с галерии и аркади.


Метохът „Св.Алексей”

Този действащ метох е основан през 14-ти век. На приземния му етаж има много красива църква „Успение” – шедьовър на старата руска архитектура.


Музей на руската водка

Експозицията съдържа повече от 650 марки руска водка, а също така съоръжения за домашно производство, бутилки, етикети и др. Музеят има мострен магазин, откъдето посетителите могат да си купят образци от старите руски дестилати.


Частен Музей на фамилията Кулагин
Представя ежедневния живот и историята на руското провинциално семейство, а също така тук се уреждат музикални събития и концерти на музика от 17-19ти век.                               Copyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com