Екскурзии на място

Посещение на Пушкин и Павловск от 32 евро

Тръгване от: Санкт Петербург на 01.01.2012
Маршрут: Санкт Петербург
Продължителност: 7 часа
Цена: 32,00 eur
Пушкин и Павловск, Санкт-Петербург

Продължителност на екскурзията:  7 часа

Царское село /Пушкин/ е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхофименно Царское село е това, което като величие и изключителност превъзхожда дори Френския Версай. В Царское село човек може да открие два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура.

Екатерининския Дворец е несъмнено най-голямата атракция на Царское село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. Градът Пушкин, който обгражда имението Царское село, е най-очарователното предградие на Санкт Петербург. Градчето има няколко места свързани с Александър Пушкин, в това число музей в бившия императорски лицей, където той е учил.

Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри. Вътрешната част на Двореца е не по-малко впечатляваща. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета, Картинната галерия, в която почти всеки инч от пространството по стените е покрит с великолепни платна от 17-ти и 18-ти век и, разбира се, легендарната Кехлибарена стая. За да изпълни тази стая Растрели използва пана от кехлибарените музайки, подарени на Петър от пруския крал Фридрих-Вилхелм I като ги допълва с позлатени дърворезби, огледала, мозаични пана създадени от флорентински и руски майстори /общо 450 кг кехлибар/, а също така и мозайки от скъпоценни камъни от Урал и Кавказ. Стоята е завършена през 1770 година. През 1941, когато германските войски завземат Царское село, Кехлибарената стая е опразнена за 36 часа, а имуществото и пренесено с кораб в Кьонигсберг. Каква е съдбата му е неизвестно.

През 1982 година започва възстановяването на Кехлибарената стая и продължава повече от 20 години на стойност 12 млн щатски долара. Отворена е през 2003 година в присъствието на президента Владимир Путин и германския канцлер Герхард Шрьодер.

Екатерининския парк е важна част от архитектурния и парков ансамбъл на Царское село. Паркът е особено забележителен  с елегантните си павилиони строени през 18-ти и 19-ти век от архитектите, участвали в изграждането на Екатерининския Дворец.

Музей "Царско Село"
Работно време
: всеки ден от 10:00 до 18:00.
Почивен ден – вторник и последния понеделник от месеца.
Адрес: г. Пушкин, ул. Садовая, 7

Транспорт: електричка от Витебската жп гара до ст. „Детское село”, от ст. м.
„Московская” маршрутно такси 371, 382
www.tzar.ru

Павловск
е най-младото от големите извънградски царски имения в околностите на Санкт Петербург. Наречен на името на император Павел, син на Екатерина Велика този чудесен неокласически дворец и обширните му паркове са отражение на неговия вкус. Макар, че му липсва разкоша на Царское село и Петерхоф, Павловск си струва да бъде посетен заради съкровищата в елегантния дворец и заради очарователния парк, който е един от най-големите в Европа.

Музей "Павловск"
Работно време: всеки ден от 10:00 до 18:00, в неделя от 10:30 до 17:00.
Почивен ден – петък и първия понеделник на месеца.
Адрес: г. Павловск, ул. Садовая, 20
Транспорт: електричка от Витебската жп гара до ст. „Павловск” от ст. м. „Московская” маршрутно такси 299; от ст. м. „Купчино” маршрутно такси 286

www.pavlovskmuseum.ru

Цени от:

транспорт
мин 2 души
мин 6 души
мин 10 души
с транспорт 129
65
48
без транспорт 63
37
32

*Цените са в евро на човек и включват индивидуален за клиентите екскурзоводски съпровод на руски език и входни такси. Цените важат само при предварителна поръчка, записване и плащане в България.
- възможност за екскурзовод с български език срещу доплащане.

За въпроси и запитвания за места, не се колебайте да се свържете с нас:
052 61 30 40
052 61 59 49
052 91 74 64
info@allrussia.eu
Карта на местността


Няма налична карта.

ЗапитванеCopyright © 2010. Elitaire Ltd. - Всички права запазени - Created by: izberisi.com